دانستنی های پوست و موی

ارائه مقالات مفید در زمینه کاشت مو، کاشت ریش، کاشت ابرو،پیکر تراشی، تزریق چربی، و... می باشد.

دانستنی های پوست و موی

ارائه مقالات مفید در زمینه کاشت مو، کاشت ریش، کاشت ابرو،پیکر تراشی، تزریق چربی، و... می باشد.

خبرنامه و مقالات مفید در زمینه پوست و مو

طبقه بندی موضوعی
آخرین نظرات

کلینیک تخصصی کاشت مو

سه شنبه, ۱۰ تیر ۱۳۹۹، ۰۴:۲۴ ب.ظ

مراحل انجام عمل کاشت مو

۱-منطقه برداشت مو (بانک مو)

منطقه خاصی از پشت و طرفین سر را اصطلاحاً بانک مو می گویند. موهای این مناطق دارای گیرنده هورمون مردانه (تستوسترون) نبوده و لذا تحت تأثیر اثرات ریزش موی این هورمون قرار نمی گیرند، بنابراین حتی در افرادی که دارای ژن طاسی مردانه هستند، این نواحی دچار ریزش مو نشده و یا اینکه خیلی کم دچار ریزش مو میگردند و معمولاً تا سنین بالا باقی می مانند.

به همین دلیل بهترین منبع (بانک مو) برای برداشت، موهای پشت و طرفین سر هر شخص می باشد و این چیزی است که در طول سالها شناسائی شده و در انجام کاشت موی طبیعی بکار میرود. نکته مهّم این است که این موها حتی در صورت انتقال به نواحی دیگرِ سر خاصیت عدم ریزش خود را حفظ کرده و نمی ریزند.

بسته به مشخصاتِ پوست و موی فرد در این نواحی و روش انجام شده برای برداشت مو FUT و یا FIT سه الی چهار مرتبه می توان از این بانک مو، برداشت نموده بدون اینکه مشکلی برای فرد به وجود آید. با برداشت مو از این ناحیه به روش FUT یک خط اسکار (جوشگاه) باریک در محل به وجود آمده که در زیر خواب موهای پشت سر مخفی میشود؛ و در صورتیکه فرد موهای سرش را از ته بتراشد و یا تیغ بزند، این خط باریک دیده خواهد شد.

در روش FIT با استفاده ازمیکرو پانج بسیار ظریف فولیکول های مو به صورت تک به تک برداشته میشوند که محل برداشت به صورت اسکارهای دایره ای بسیار کوچک درآمده که همانند روش FUT در زیر خواب موهای پشت سر مخفی می شوند، ولی اگر فرد موهایش را از ته (نمره کمتر از ۴) بتراشد تا حدودی مشخص خواهند بود.

۲-مناطق کاشت مو

جلوی سر، منطقه بالای سر و منطقه پشت سر نواحی از پوست سر هستند که درگیر روند طاسی مردانه شده و می توان در آنها کاشت مو انجام داد.

منطقه جلوی سر که شامل سه قسمت است:
خط رویش جلوی سر، ناحیۀ پشت خط رویش سر و کف سر و منطقه شقیقه ها.

منطقه پشت سر
منطقه ورتکس ناحیه ای است ما بین بالای سر و بانک مو که موهای آن دارای خوابهای متفاوتی هستند.

در چه سنی می توان کاشت مو ها را انجام داد؟

هر زمانی که احساس نیاز به انجام شدن پیوند مو و انواع کاشت مو را در خود احساس کردید، می توانید با انجام شدن برخی آزمایش ها، تست ها و مراقبت های خاص کاشت مو را بر روی پوست سر خود انجام بدهید، چه در سن 20 سالگی باشید چه در 30 سالگی و چه در 50 سالگی. می توانید برای پیوند مو منتظر بمانید تا بخش بیشتر موهایتان بریزد و همچنین می توانید به صورت مقطعی در هر قسمتی که ریزش موها اتفاق افتاده است، انواع کاشت مو را انجام بدهید. انتخاب هر کدام از این روش ها کاملاً به میزان علاقه و خواست شما بستگی دارد و نه هیچ چیز دیگری.

البته در ناحیه ورتکس، ریزش مو معمولاً به شکل یک دایره بدون مو است. اگر در سن پایین که هنوز وضعیت ریزش مو در این منطقه ثابت و پایدار نشده است، اقدام به کاشت مو در ورتکس نمایید، به دلیل پیشرفت روند طاسی ممکن است مجدداً اطراف دایره کاشته شده، خالی گردیده و نیاز به کاشت در اطراف این ناحیه داشته باشید. لذا در مورد ناحیه ورتکس به عنوان یک اصل کلی، بهتر است زمانی کاشت مو را در نظر گرفت که کم موئی یا بی موئی به وجود آمده در این منطقه نسبتا پایدار شده و سن فرد هم حداقل 25 سال باشد.

روش های انجام کاشت موی طبیعی

در پیوند موی طبیعی از پشت و کناره های سر، موها برداشته شده و در بخش های طاس یا کم مو شامل سر، ریش، سبیل و ابرو کاشته می شود. این کار امروزه با پیشرفت علم پزشکی به دو روش میکروسرجریMF.U.T و روش دیگرMF.I.T انجام میشود. طریقه کاشت موهای برداشته شده در هر دو روش FIT و FUT یکسان است و موها در هر دو روش به صورت میکروگرافت کاشته می شوند و اختلاف این دو روش فقط در نوع برداشت موها است.

به عنوان یک اصل کلی در حال حاضر FUT متد استاندارد کاشت مو در دنیا بوده و روش FIT بیشتر به عنوان روش تکمیلی پیوند مو و به جهت افزایش تعداد گرافت های برداشته شده مورد استفاده قرار می گیرد و فقط در مواردی که قابلیت اجرای عمل بلامانع باشد، از روش FIT به نوع پیوند مو استفاده می شود.

کاشت مو یک عمل جراحی سرپایی محسوب شده و نیازی به بستری شدن ندارد. این کار در اطاق عمل های تجهیز شده و با ابزارهای تخصصی انجام می پذیرد و به دلیل ماهیت سرپایی بودن آن و رعایت احتیاط های لازم و پر خون بودن ناحیۀ سر، احتمال بروز عفونت در این عمل بسیار پائین است.

داشتن موهای طبیعی و زیبا یکی از مهمترین عوامل زیبایی و شادابی چهره انسان محسوب شده و نقش بسزایی در احساس رضایت و اعتماد به نفس افراد دارد. اصولا در افرادی که بیش از 40% موهای خود را از دست داده اند، تنها راه موثر رسیدن به ظاهر طبیعی کاشت مو می باشد. اغلب افراد بدلیل نگرانی از نتایج کاشت مو، از جمله خط رویش غیر طبیعی، تراکم غیر قابل قبول و یا ظاهر مصنوعی موهای کاشته شده، همینطور نگرانی از درد حین عمل، عوارض کاشت مو و نقاهت طولانی، از انجام آن اجتناب می کنند اما

 

سوالات رایج کاشت مو (پیوند مو)

 

جدیدترین روش کاشت مو به روش غیر جراحی است که توسط دستگاهی که ساخت کمپانی مدیکامات فرانسه است انجام می شود. سرعت بالا، عدم آسیب به ریشه موها، نداشتن درد و خونریزی و دقت بالا و عدم آسیب به بانک مو و نداشتن اسکار یا اثر زخم برداشت از امتیازات این روش است.

در این روش یک نوار باریک یاStripe Flap از پوست حاوی مو از پشت سر ( بانک مو ) برداشت می شود. پوست اطراف آن به صورت زیبایی بخیه می شود. اسکار یا جای بخیه در این روش، خطی ظریف میباشد که در صورتی که موها با شماره کمتر از نمرۀ 4 تراشیده شده و یا تیغ زده شود، دیده میشود ولی در غیر این صورت به هیچ وجه دیده نشده و کسی متوجه این پیوند نمی شود. 14 روز بعد از عمل بخیه ها کشیده شده و ترمیم پشت سر طی این 14 روز انجام می پذیرد.

نوار یا Flap برداشته شده بر اساس میزان کشش پوست فرد ( خصوصیات فردی پوست ) میزان خالی بودن و تراکم بانک مو توسط پزشک تعیین می شود. طول این نوار معمولاً از بالای گوش ها بوده و به صورت لبخند برداشته می شود .

نکات مهم در مورد طول و عرض نوار یا Flap برداشته شده

عرض نوار یا Flap : برای کاشت مو

این عرض بر اساس کشش پوست هر فرد میتواند بین 1 تا 2 سانتی متر باشد در افرادی با پوست کشسانی کم، برداشت این نوار بیش از 1.5 سانتی متر، حس کشش در فرد ایجاد کرده که این کشش گاهی حتی تا آخر عمر ادامه پیدا کرده و ناراحتی بیمار را سبب می شود.

بنابراین با توجه به نکات گفته شده میزان برداشت افرادی با چنین خصوصیات پوستی (کشسانی کم) بسیار حائز اهمیت است؛ چرا که بدون عارضه بودن اعمال جراحی زیبای اولین رکن و پایه در این گونه عمل ها میباشد، و جراحی پیوند موی طبیعی اگر بر اساس اصول تعیین شده انجام پذیرد بدون هیچگونه عوارضی می باشد. سهل انگاری و قصور در برداشت غیر مجاز این نوار اصولاً در افراد با طاسی زیاد بدون در نظر گرفتن خصوصیات پوست و تنها با در نظر گرفتن پوشاندن سطح وسیع طاسی سر، می تواند فرد را دچار عارضه کند.

البته در افراد با پوستهای با کشسانی و کشش مناسب برداشت نوار با عرض کم نیز سبب می شود که نتیجه دلخواه عمل حاصل نشود و از تراکم موهای کاشته شده کاسته خواهد شد. بنابراین برداشت عرض حساب شده در نتیجه عمل پیوند مو اثر بسزایی دارد.

عمق Flap برداشته شده برای کاشت موی طبیعی

این عمق بسیار مهم بوده و تنها باید لایه اولیه پوست همراه با چربی پوست که ریشه ها در آن واقع هستند، برداشته شود و به لایه های زیرین آسیبی رسانده نشود. چراکه اعصاب سر و رگهای عروقی در این لایه ها بوده و با آسیب زدن به آنها عوارض جبران ناپذیری حاصل می شود، لذا مراجعه به متخصصین با تجربه بسیار حایز اهمیت است.

طول نوار Flap

این طول بر اساس بزرگی و کوچکی جمجمه فرد بین 20 تا 30 سانتی متر می تواند باشد. البته باید توجه داشت در افرادی که میزان ریزش موی محدودی دارند، با در نظر گرفتن میزان تار موی مورد نیاز، طول این نوار تخمین زده میشود. ولی در افراد با طاسی زیاد حداکثر میزان طول ممکن برداشته می شود که از بالای گوش تا گوش بعدی می باشد.

نوار برداشته شده توسط پزشک به تکنسین های جدا کنندۀ فولیکول ها سپرده می شود و زیر میکروسکوپ های تخصصی کاشت مو، به گرافتهای مناسب و استاندارد جداسازی می شوند.
هر گرافت متشکل از یک یا چند تار مو همراه با مقداری چربی در اطراف هر تار مو می باشد. پس از جداسازی، گرافتها توسط تکنسین های کاشت در قسمت خالی و کم موی سر کاشته می شود که پیش از آن در قسمت خالی سر توسط تیغ های مخصوص بسیار ظریف شکافهایی روی پوست ناحیه بی موی سر ایجاد می شود و گرافت ها داخل این شکاف ها جایگزین می شود.

در روش MFUT با بیحسی موضعی و بدون احساس درد یک نوار از بانک مو برداشته می شود. منطقه برداشت مو ناحیه خاصی از پشت سر می باشد که موهای آن به دلیل نداشتن گیرنده هورمونهای مردانه دچار ریزش نمی شوند.

دقت در محل برداشت از بانک مو بسیار مهم است. اگر موها بالاتر یا پاین تر از ناحیه مناسب برای برداشت مو، برداشته شوند و یا از موهای جلوی گوشها (ناحیه گیجگاهی) استفاده شود، با پیشرفت طاسی در آینده (که احتمال آن زیاد است) اسکار محل برداشت که تابه حال با موهای پشت و طرفین سر پوشیده شده و پنهان می گردید، آشکار گشته و به خوبی قابل رؤیت خواهد بود و در ضمن احتمال ریزش موهای کاشته شده در آینده میرود، زیرا این موها دارای گیرنده هورمون های مردانه می باشند؛ لذا در برداشت موهای این منطقه بایستی دقت کافی به عمل آمده و از محل مناسب برداشت مو انجام پذیرد.

طول نوار قابل برداشت از پشت سر 30-20 سانتیمتر و عرض آن 20-10 میلیمتر است. ابعاد این نوار محدودیتهایی دارد زیرا بایستی طول و عرض آن طوری انتخاب شود که آسیبی به پوست پشت سر وارد نیامده و پوست تحمل کشش آن را داشته باشد و از آن مهمتر به بخیه های پشت سر که بسیار ظریف هستند فشاری وارد نیاید تا اسکار (جوشگاه) بخیه فوق به صورت یک خط موی درآمده و معلوم نباشد.

  1. رعایت تکنیک صحیح جراحی و در نظرگرفتن محل مناسب برای برداشت به همراه استفاده از نخ بخیه مناسب و ظریف.
  2. حفظ بهداشت محل برداشت مو درحین کار و روزهای پس از عمل و مراقبت صحیح از منطقه برداشت در روزهای پس از کاشت مو.
  3. کشش پوست بیمار و یا برداشت های قبلی از بانک موی فرد که پوست را سفت و غیرقابل انعطاف می کند.
  4. در نظرگرفتن محل مناسب برای برداشت.
  5. خوش زخم بودن فرد از نظر ژنتیکی.

اکیداً توصیه می شود که برای دو هفته پس از کاشت مو منطقه برداشت در پشت سر را با حوله گرم و مرطوب به دفعات در طول روز و شب کمپرس نموده و در همین مدت از خم کردن سر از ناحیه گردن رو به جلو پرهیز شود. شستشوی مرتب این ناحیه نیز اهمیت به سزایی دارد.

در صورت رعایت نکات فوق معمولاً محل برداشت به شکل یک خط مویی نازک درآمده که در زیرخواب موهای پشت سر مخفی شده و معلوم نمی باشد. به عبارت دیگر پس از انجام کاشت مو و وقتیکه التهابات و قرمزی محل برداشت برطرف شد، به صورت عادی هیچکس متوجه محل برداشت نخواهد شد مگر اینکه موها از ته تراشیده شوند که حتی در آن زمان هم فقط یک خط باریک اسکار دیده می شود.

برداشت نوار فوق در صورتیکه به درستی انجام شود، هیچگونه آسیبی به اعصاب و عروق اصلی پوست سر وارد نمی کند چراکه سطح برش در بالای عروق و اعصاب مهم پوست قرار دارد. سپس این نوار به قطعات کوچک تقسیم می گردد به طوریکه در هرقطعه 3-1 تارمو وجود داشته باشد (به هرقطعه یک گرافت گفته می شود). گرافت های حاصله در محلول سرم نمکی خنک قرار داده میشوند. در این محلول خنک می توان گرافتها را تا چند ساعت زنده و بدون آسیب به بافت های حیاتی آن نگهداری نمود.

سپس منطقه کم مو (گیرنده مو) ابتدا تحت بیحسی کامل درآمده و مقداری محلول سرم نمکی در زیر آن تزریق شده تا پوست ورم کرده و ایجاد شکاف و جاگذاری گرافتها راحت تر انجام شود. بعد با استفاده از تیغهای خیلی نازک و کوچک شکاف های بسیار ظریف و متعدد در مناطق طاس ایجاد می گردد. محور طولی این شکافها و زاویه و عمق فرو رفتن تیغ برای هر منطقه از موضع کاشت مو متغیر بوده و دقت دراین مرحله است که نتیجه نهایی کاشت مو سر را مشخص می نماید.

 

2) روش غیرجراحیMF.I.T در کاشت مو

نام دیگر این روش FUG است. در روش FIT بجای ایجاد برش در پشت سر، موها به صورت دانه به دانه و با دستگاهی بسیار ظریف برداشته می شوند. این روش را با نامهای روش غیر جراحی یا اسامی اغوا کننده دیگر معرفی و تبلیغ میکنند که به نوبۀ خود نیز یک جراحی محسوب میشود ولی بدون بخیه کردن که جای زخم آن بصورت دانه دانه و یا نقطه نقطه خواهد بود.
در روش FIT موهای فرد مراجعه کننده باید با صفر زده شود تا توسط پانچ مخصوص FIT قابل برداشت باشد.

در این روش برداشت Flap صورت نمیگیرد و توسط میکرو پانچهای مخصوصی گرافتها از پوست سر خارج میشود. در این روش بخیه وجود ندارد، ولی جای برداشت موها به صورت تک تک ( نقطه نقطه ) در پشت سر به صورت زخمهای خواهد بود . که التیام آن، بین 7 تا 14 روز به طول میانجامد. جای اسکار در این روش به صورت دانه های سفید رنگ در لابه لای موها خواهد بود، که در صورتی که فرد موهای سرش را با صفر بزند این اسکارها در لابه لای موها مشخص خواهد شد؛ ولی در صورتیکه موها حتی با شماره 4 کوتاه شود کسی متوجه پیوند در فرد نخواهد شد .

3- برداشت از بدن (bht)

این روش در افراد با بانک موی محدود و میزان طاسیهای زیاد در مراحل دوم و سوم مورد استفاده قرار می‌گیرد. این روش زیر مجموعه عمل FIT بوده و تنها محل برداشت به جای پشت سر، بدن فرد ( موهای روی سینه و کتف) می‌باشد. در این روش نیز اسکار برداشت بر روی پوست باقی می‌ماند، که یکی محدودیت‌های برداشت بوده و مورد توجه برخی در بیماران قرار نمی‌گیرد. همچنین موهای برداشته شده از بدن حالت طبیعی موی سر را دارا نمی‌باشد؛ چرا که ژنتیک موهای انتقالی قابل تغییر نمی‌باشد.

بنابراین موهای کاشته شده کوتاه بوده و بیش از 6 سانت رشد نمیکند و حالت مجعد و وِز دارند. بنابراین از این موها برای پر کردن قسمت خاصی از سر نمیتوان استفاده کرد و باید در لابه لای موها در قسمت پشت سر ( Vertex ) کاشته شود .

 

آشنایی با انواع روش های کاشت مو

 

توجه!
با هر روشی که کاشت مو انجام شود برای 3- 2 هفته موهای کاشته شده رشد کرده که این مطلب به معنی گرفتن موهای پیوند زده شده بوده و خوشحال کننده می‌باشد. سپس موها وارد فاز استراحت شده و می‌ریزند! البته جای نگرانی نیست چون ریشه مو سالم و زنده است (مانند مرحله پایانی سیکل چرخشی موها).

رشد مجدد موها پس از 4- 3 ماه آغاز شده و حدود سه ماه دیگر طول میکشد (یعنی در مجموع 6 ماه) تا موها کاملاً رشد نمایند و مجدداً سه ماه دیگر زمان لازم است تا موهایی که درآمده‌اند، شکل و حالت به خود گرفته و کاملاً شبیه موهای طبیعی گردند. در این زمان اگر همه فاکتورها رعایت شده و کار به صورت حرفه ای انجام شده باشد، اگرچه تراکم موهای کاشته شده کمتر از تراکم طبیعی می‌باشد ولی نمای منطقه کاشت کاملاً عادی بوده و هیچکس متوجه کاشت مو در فرد نخواهد شد.

مقدار مویی که در هر جلسه برای هر فرد پیوند زده می‌شوند به عوامل مهمی وابسته است:
اولین عامل میزان تراکم موی خود فرد است. برخی از افراد تعداد فولیکول بیشتر و متراکم‌تری نسبت به برخی دیگر، در یک سانتیمتر مربع برخوردارند.

دومین عامل بستگی به میزان شلی یا کشش پوست سر فرد دارد. به همین دلیل، در برخی بیماران تنها می‌توان به عرض ۸ میلی‌متر از پوست برداشت کرد؛ اما درفرد دیگری 2 سانتی‌متر. طول هم به همین نسبت متغیر است بنابراین میزان مویی که در هر جلسه برای هر فرد پیوند زده می‌شود، به میزان ذخیره موی فرد و میزان کشش پوست و تبحر و تجربه تیم پیوند مو بستگی دارد.

طبیعت علم، پیشرفت وترقی است و تحقیقات مداومی که روی پیوند مو انجام شده باعث جایگزینی روش‌های جدیدتر و دقیق‌تر شده است. پس از گذشت سال‌ها و پیشرفت پزشکی، امکان جدا کردن گرافت‌های کوچک‌تر و زنده ماندنشان فراهم شده و در این راه استفاده از میکروسکوپ خیلی کمک کننده است تا با ظرافت کامل بتوان فولیکول‌ها را از یکدیگر جدا کرد. پیوند موی طبیعی، پیوندِ عضوی از بدن خود فرد میباشد و کاملا ایمن است.

آخرین تحقیقات کاشت مو

این روزها تبلیغاتی مبنی بر استفاده ازکشت سلولی برای درمان بی مویی و کم مویی مطرح می شود که در حقیقت ایده ای است در تحقیقاتِ آیندۀ پیوند مو وتقریباً همان پدیده کلونینگ یا شبیه سازی و بحث سلول‌های بنیادی است. سلول‌های فولیکول های موی حیوانات آزمایشگاهی کشت داده شده‌اند و در نتیجه از یک تکه چند میلی‌متری پوست، هزاران فولیکول جدید ایجاد می شود. فولیکولهای مو رشد سریعی دارد و وقتی در آزمایشگاه رشد داده می‌شود موادی برای افزایش تقسیمات سلولی به آنها اضافه می‌شود.

اما نکته‌ای که باعث شده است استفاده از این روش برای انسان محدود شود این است که هنوز مشخص نیست فولیکولی که از این طریق فراهم می‌شود آیا در آینده سرطانی می‌شود یا خیر؟ بدین معنی که بدن آنرا می پذیرد یا نه. با این حال مدت زمان طولانی همراه با تحقیقات بیشتر لازم است تا از ایمن بودن این تکنیک اطمینان کامل حاصل شود و به مرحلۀ اجرائی برسد.

کلینیک تخصصی کاشت مو

ما با درآمیختن دانش، تجربه و هنر با آخرین تکنولوژی روز دنیا در زمینه کاشت موی طبیعی ، به روش سوپر اف یو ای  اتوماتیک  بهترین شرایط و نتایج را برای شما تضمین می کنیم.

  • انجام کار توسط تیم پزشکی مجرب با بیست سال تجربه
  • رعایت کلیه اصول و استانداردهای بهداشتی و درمانی
  • انجام کلیه مراحل عمل در یکروز، عدم استفاده از جراحی، برش و بخیه
  • عدم احساس درد و خونریزی
  • عدم بروز تورم و کبودی و تغییر فرم جدی بعد از عمل در صورت
  • عدم آسیب به بانک مو و عدم ایجاد اسکار محل برداشت
  • سلامت و موفقیت همه موهای برداشته شده
  • سرعت بالای انجام کار و عدم لزوم پانسمان
  • دوره نقاهت کوتاه و امکان بازگشت سریع به کار
  • تضمین نتایج درمانی بر اساس بالاترین استانداردهای علمی انجمن جهانی جراحان
  • کاشت مو و انجمن جراحان زیبایی آمریکا
  • خط رویش و ظاهر کاملا طبیعی موها
  • امکان استفاده همزمان از روش جراحی FUT در یک جلسه (روش ترکیبی) در صورت نیاز.
  • هدیه ویژه ، یک جلسه PRP رایگان همراه کاشت مو

 

 

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی